Elektroinstalacijski i trgovački obrt ELIS klimatizacijom se bavi od 2005 godine. Licencirani smo od Ministarstva zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva.

Naše djelatnosti vezane uz klimatizaciju su prodaja, ugradnja i servis klima uređaja. Ovlašteni smo za prodaju, montažu i servis vodećih proizvođača klima uređaja poput:

Kvalitetan klima uređaj trebao bi uz nečujan rad imati nisku potrošnju električne energije i mogućnost filtriranja zraka od prašine, peludi, bakterija i neugodnih mirisa.

Vrste klima uređaja:

Mobilni klima uređaji ne zahtijevaju montažu, prema potrebi moguće ih je preseliti ili ukloniti kada nestane potreba za njima npr na kraju ljeta. Odlikuje ih niska cijena.
Single split sustavi su daleko najprodavaniji sustavi klimatizacije koji se sastoje od vanjske i unutarnje jedinice. Unutarnju jedinicu potrebno je smjestiti u prostor koji želimo rashladiti ili zagrijati, a vanjska jedinica otvoreni prostor. Postoje dvije izvedbe single split sustava:

  1. Fix speed – konstantan rad kompresora unutar režima uključen/isključen
  2. Inverter – promjenjivi rad kompresora s područjem rada od 10-140% snage.

Karakteristike inverterskog tipa klima uređaja su: viša cijena, manja potrošnja električne energije, učinkovitije grijanje pri nižim temperaturama te ugodniji rad.
MultispIit sustavi koriste se u slučajevima kada želimo rashladiti više prostorija. Multisplit sustavi inverterske su izvedbe i sastoje se od više unutarnjih (2-8) i jedne vanjske jedinice. Unutarnje jedinice ugrađuju se u prostore koje želimo rashladiti ili zagrijati, a vanjska jedinica na otvoreni prostor.
VRF sustavi namijenjeni su klimatizaciji većih prostora, a ograničeni su na maksimalno 64 unutarnje jedinice. Moguće je centralno ili pojedinačno upravljanje unutarnjim jedinicama.

Mjesto montaže klima uređaja:

Prije montaže klima uređaja bitno je konzultirati se sa stručnom osobom iz razloga što izbor lošeg mjesta montaže smanjuje učinkovitost klima uređaja, ali i vijek trajanja uređaja.

Mjesto montaže klima uređaja ovisi o visini i lokaciji objekta, izolaciji, namjeni klima uređaja – grijanje ili hlađenje prostora, proizvođaču klime itd.

REFERENCE:

Posebno bi htjeli istaknuti naše radove servisa i ugradnje na objektima:

  • Zagorka kamini i kalijeve peći
  • Prirodoslovna škola Vladimira Preloga
  • Dom Marijan
Za sve informacije vezane uz klimatizaciju obratite nam se s povjerenjem.